Alice Snijder
Coach voor mensen in een moeilijke tijd.
Home
Wie ben ik
Rouw
Voor wie?
Referenties
Kosten
Contact
Links
Dokter Swart
Jacques J. d'Ancona
E.S.J.M de Bont, Kinderoncoloog
Dokter Swart
·         Voormalig huisarts, dokter Swart:
Met groot genoegen vertel ik u hoe Alice Snijder er toe gekomen is om in een persoonlijke relatie met de ouders van kinderen met kanker of met ouders die een kind hebben verloren steun en troost kan bieden.
 
Een gezond kind overlijd.
De intense emoties die zo’n ervaring teweegbrengt!
Het is gelukkig een uitzonderlijke situatie. Immers kinderen overlijden niet meer in onze beleving, zoals dat nog in het begin van de vorige eeuw en daarvoor toch regelmatig gebeurde.
 
Zo ook haar dochter Tessa, gezond en levenslustig. Kreeg buikpijn, een alledaagse ervaring voor een kind. Maar toch! Kanker……….. !
Een traject van 14 maanden van hoop en verdriet, waarbij je er toch vooral voor je kind bent, ja moet zijn! Je eigen gevoelens van wanhoop en lichtpuntjes zijn zo onvoorspelbaar. Vrees voor je kind, het meelijden, dan ook nog je gezin, familie, vrienden, de school. Voor ieder aandacht.
 
Alice heeft het ondergaan.
Hoe vreemd het ook klinkt, zij heeft een innerlijke groei doorgemaakt tijdens de ziekte van Tessa en na de begrafenis.
Je kunt in rouw en depressie raken, je afzonderen van je vrienden en familie. Je werk niet weer oppakken, etc.
Alice heeft met niet aflatende inzet en ijver naast het steeds terugkerende verdriet toch zoveel activiteiten kunnen opbrengen, dat zij een bewonderenswaardige steun voor anderen heeft kunnen zijn in het delen van de emoties in zo’n verwarrende tijd.
Hier blijkt de eigen ervaring van meerwaarde boven alle steun uit onze georganiseerde gezondheidszorg. De hartverwarmende reacties van ouders, die in een identieke situatie verkeren en de terugkerende vraag aan Alice om haar ervaringen met anderen te delen, hebben haar doen besluiten om zich als proffesional aan te bieden voor hulp.  In individuele gesprekken kan zij een enorme bijdragen leveren om de weerbaarheid te versterken en weer vreugde te kunnen toelaten.
 
Ik hoop dan ook dat zij veel mensen op haar geheel eigen wijze kan bijstaan in die situaties die zij zelf van nabij kent.
Zij heeft het laten zien, zij kan het! Aanbevolen!
 
A.G.Swart, destijds huisarts van Alice en Tessa