Alice Snijder
Coach voor mensen in een moeilijke tijd.
Home
Wie ben ik
Rouw
Voor wie?
Referenties
Kosten
Contact
Links
Wie ben ik
                                                                   
Mijn naam is Alice Snijder, moeder van twee dochters:
Tessa en Esmee. Tessa is geboren in 2001, in februari 2007 is zij gestorven aan nierkanker.
Esmee is geboren in 2002, gelukkig gezond.
 
Ruim 14 maanden heeft het ziekteproces van Tessa geduurd. Deze tijd van verdriet, spanning, kleine vreugde momenten en verwarring is alles overheersend: het bepaalt je leven, toen en nu, en je toekomst. Onuitwisbaar.
Je kan door verdriet overmand wegkwijnen, het leven niet kunnen oppakken, maar er ook kracht uit putten, hoe paradoxaal dat ook klinkt. Door hoop en vertrouwen in een optimale behandeling word je weerbaar. Bovendien moet je de kinderen terzijde staan, niet bij de pakken neer zitten.

Ik weet nu uit ervaring hoe je je kunt aanpassen in de talloze situaties, die je tegenkomt. Ik heb met warme steun van mijn familie en vrienden een project opgezet, waarbij er geld werd ingezameld voor KIKA en het Beatrix kinderziekenhuis, waar Tessa werd behandeld. Het werd een groot succes: een zon overgoten dag met spelletjes voor kinderen en volwassenen. De opbrengst was maar liefst 201789,11 euro!
Ook heb ik, door de vele contacten die ik heb met ouders van kinderen met kanker, op diverse scholen met de leerlingen gepraat over een kind met ernstige ziekte en de invloed hiervan op broertjes of zusjes en hun familie.

Uit de reactie van vooral de ouders, die ook een lange weg van treurnis hebben te gaan, heb ik ervaren hoeveel steun en troost ik kan geven, wellicht omdat ikzelf dit pad heb afgelegd. Immers door je eigen ervaring lijkt de afstand in het contact veel kleiner, anders dan met hulpverleners, die deze gevoelens niet zelf hebben ervaren.
Aanvankelijk houd je het niet voor mogelijk om je dagelijkse structuur, de sociale contacten, je eigenwaarde terug te krijgen en gevoel van vreugde toe te laten.

Ik heb mij bovendien geschoold om mij als gediplomeerd coach nog beter te kunnen inzetten om de ouders tot steun en troost te kunnen zijn, om voort te kunnen gaan in een geknakt leven.

Voor het maken van een afspraak kunt u mij bellen, mailen of schrijven.